Please enable Javascript in your browser to better view this site
Copyright
© 2014 AB Architekten
This 70-unit residential building takes advantage of a wedge-shaped site to produce a slender, tapering form which maximizes panoramic views of Manhattan and Brooklyn. An existing manufacturing building on the ground floor is converted and integrated for use as parking and for the building's lobby, and its roof transformed into landscaped patios for residents. The lower portion of the building is conceived as a solid base which relates to the local streetscape, while the upper floors become transparent and light, floating above the surrounding lower buildings. A solar screen on the building's south facade regulates daylight and acts as a veil for the corridors behind it. Conversely, large balconies at the apartments along the pointed wedge of the building become part of the building's outward expression. Amenities in the building include multiple outdoor terraces, a gym, and a rentable event hall. 30 parking spaces are provided.
19-29 Clay Street
70,000 sf 12-story residential building with parking
Brooklyn, NY - 2016 Completion